Operativní leasing je stále zajímavější

Operativní leasing, neboli dlouhodobý pronájem, se z mnoha důvodů stává stále zajímavějším způsobem pořízení vozu. Jeho výhody jsou nesporné.

Základní a na první pohled viditelné úspory jsou již obecně známy, ovšem zajímavé jsou i úspory, které nejsou tolik zřejmé a některé společnosti je ani neposkytují:

Nehradíte žádnou akontaci – není potřeba uvolnit kapitál na její úhradu. Měsíční splátka je plně nákladová účetní položka s plným odpočtem DPH, a to i u osobních vozů.

Po skončení doby operativního leasingu je možné vůz odkoupit za zůstatkovou cenu. K tomuto odkupu můžete samozřejmě využít i běžný, tedy finanční leasing, a to jak pro firmu, tak pro zaměstnance.

V rámci splátky operativního leasingu u společnosti P CAR jsou již zahrnuty opravdu veškeré náklady související s provozem vozidla. Vyjímkou jsou pouze pohonné hmoty a případná spoluúčast na pojištění při dopravní nehodě. Servis je navíc zajištěn na velmi vysoké úrovni a po dobu opravy máte k dispozici náhradní vůz zdarma.

Další úspory jsou tedy samozřejmě v ušetřeném času, a jak známo – čas jsou peníze. Odpadá mnoho účetních dokladů a jsou nahrazeny jednou fakturou, pravidelně jednou měsíčně. Zajímává je také možnost pronájmu vozu na kratší dobu – například 3 až 4 měsíce, pokud příjmáte nového zaměstnance a nejste si jisti, zda se osvědčí, vyplatí se na zkušební dobu služební vůz pronajmout a po prodloužení smlouvy teprve objednat nový vůz, který bude Váš nový zaměstnanec dále využívat.

Možností vyžití operativního leasingu je opravdu mnoho. Pokud Vás tato služba zaujala, kontaktujte nás, rádi pro Vás vytvoříme odpovídající nabídku.

Datum zveřejnění: 6. 4. 2009
Zpět na seznam novinek