BMW Alpina B5 Bi-Turbo ukrývá 507 koní

Automobily BMW Alpina sice sjíždějí z výrobních linek společnosti BMW, ale jinak má značka Alpina statut samostatného výrobce automobilů. Její produkty jsou proslulé spojením mimořádných výkonů a prvotřídního luxusu.

Nejinak je tomu u modelu B5 Bi-Turbo, který se začne dodávat od listopadu letošního roku. Nový stroj pohání dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, disponující výkonem 373 kW (507 koní) a největším točivým momentem 700 N.m. Motor s přímým vstřikováním paliva a variabilním časováním ventilů využívá zakázková turbodmychadla firmy Honeywell-Garrett. Nechybí ani dva mezichladiče stlačeného vzduchu a specifické písty Mahle optimalizované pro vyšší tlaky a teploty.

Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládá BMW Alpina za 4,7 sekundy a ručka rychloměru se zastaví až na hodnotě 307 km/h. Udávaná kombinovaná spotřeba činí 10,8 litru na 100 kilometrů jízdy. Péče, která je tomuto vozu věnovaná, je zřejmá nejen z materiálů použitých v interiéru, ale například také z tradičních 20paprskových kol s ventilky ukrytými ve středech.

Datum zveřejnění: 14. 9. 2010
Zpět na seznam novinek