Dvě novinky od Volkswagenu

Dva modely značky Volkswagen s názvy začínajícími na T se pro tento rok dočkaly rozsáhlé modernizace. Podívejme se, co nového přinášejí modely Touran a Touareg.

Volkswagen Touran má své místo v nabídce značky od roku 2003 a od té doby si ho pořídil více než milión zákazníků. Letos v Lipsku byla představena jeho inovovaná verze. Základní tvary karoserie zůstaly zachovány (proč měnit to, co je dobré?), maska vozu se více přiblížila sourozeneckému Golfu a Sciroccu.

Základní verze Touranu bude od podzimu, kdy se má rovněž objevit na českém trhu, nabízena jako pětimístná, za příplatek bude k mání i dvojice sedadel ve třetí řadě. Pod kapotou se objeví paleta celkem osmi motorů s přímým vstřikem paliva a přeplňováním. Zážehové i vznětové motory nabídnou výkonové rozpětí od 66 do 125 kW (90 do 170 k) a budou spolupracovat s šestistupňovou manuální převodovkou, případně dvouspojkovou převodovkou DSG.

Druhou novinkou je zcela nová generace modelu Volkswagen Touareg. Díky nové konstrukci s prodlouženým rozvorem a celkovou délkou je uvnitř více místa, a to zejména na zadních sedadlech. Současně se zvětšením rozměrů se ale konstruktérům podařilo ve srovnání s předchozí generací snížit hmotnost o více než 200 kg. Tato vlastnost samozřejmě spolu s novinkami pod kapotou pomáhá snížit spotřebu paliva.

Kromě vznětového šestiválce 3,0 TDI a osmiválce 4,2 TDI je poprvé v historii značky tento vůz k dispozici také s hybridním pohonem. Ten sestává ze zážehového motoru 3,0 V6 TSI o výkonu 245 kW (333 k), osmistupňové samočinné převodovky (standard u všech verzí) a elektromotoru umístěného mezi těmito dvěma prvky. Na čistě elektrický pohon je Touareg schopen ujet přibližně dva kilometry rychlostí až 50 km/h. Kombinovaná spotřeba by se tak díky tomuto systému měla pohybovat na hranici 8,2 l/100 km.

Cena základního provedení Touareg 3,0 TDI V6 byla stanovena na 1.227.900 Kč, hybridní model Touareg 3,0 TSI Hybrid přijde na 1.887.300 Kč.

Máte-li zájem o nabídku vozu Volkswagen Touran nebo Touareg, prosíme, kontaktujte nás.

Datum zveřejnění: 21. 5. 2010
Zpět na seznam novinek