Škoda Auto sbírá uznání doma i v zahraničí

Mladoboleslavská automobilka si na své konto nedávno připsala další významné úspěchy v nezávislých anketách na domácí půdě i za hranicemi. Více než 20 000 respondentů pasovalo letos Škodu Auto již podesáté na vítěze ankety „Českých 100 nejlepších“ jako nejlepší podnik v České republice.

Prestižní cena je udělována od roku 1996 „Pan-Evropskou společností pro kulturu, vzdělání a vědecko-technickou spolupráci“. Jak již bylo uvedeno, v historii ankety „Českých 100 nejlepších“ se Škoda Auto umístila na prvním místě již desetkrát, v pěti ročnících skončila na druhém místě. Česká automobilka ale nehodlá usnout na vavřínech. Jak uvedl při přebírání ceny „Českých 100 nejlepších“ Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto a.s., čeká Škodu Auto v příštích letech výrazný růst, aby v roce 2018 dosahoval světový odbyt vozů s okřídleným šípem ve znaku dvojnásobku současného stavu.

Škoda Auto má silné postavení nejen na českém trhu, ale i v sousedním Německu. Potvrdily to i nedávno zveřejněné výsledky tzv. EcoTestu v rámci ankety „AutoMarxX“ předního německého autoklubu ADAC. Značka Škoda si mezi oslovenými respondenty udržuje pověst výrobce automobilů s „mimořádně příznivým poměrem ceny a výkonu“, vyspělou technikou, hospodárným provozem a vysokou úrovní aktivní i pasivní bezpečnosti, což se odráží i v relativně nízkém poklesu ceny při následném prodeji ojetého vozidla. Mezi všemi značkami na německém trhu se Škoda umístila ve statistikách na třetím místě se ztrátou pouhých 46,49 % hodnoty po čtyřech letech provozu a 60 000 ujetých kilometrech.

V celkovém hodnocení ankety AutoMarxX, pořádané autoklubem ADAC, získala Škoda Auto známku 2,27 a mezi všemi značkami na německém trhu se umístila na výtečném šestém místě. Rozhodující kladné body získala Škoda při hodnocení kvality, ekologie a bezpečnosti.

Datum zveřejnění: 21. 12. 2010
Zpět na seznam novinek