Tip na výlet: svět BMW v Mnichově

Bavorská metropole Mnichov je od Prahy vzdálená tři a půl hodiny jízdy po dálnici a může díky své atraktivitě posloužit jako cíl jedno-, ale spíše dvoudenního výletu. Kromě standardních lákadel v podobě historických budov a kulturních akcí, které se zde konají takřka nepřetržitě, jistě zaujme také druhým nejnavštěvovanějším muzeem města.

Jedná se o nově zrekonstruované muzeum automobilky BMW, které je umístěno v těsné blízkosti mnichovského Olympijského stadionu. Muzeum bylo po kompletní rekonstrukci, během níž se výstavní prostory zvětšily pětkrát, otevřeno před dvěma roky a zaujme nejen samotnými exponáty, ale především celkovou koncepcí. Je totiž navrženo tak, že se nesnaží ukázat každý jednotlivý model z historie své značky, ale klade si za cíl předvést především její filozofii a celkový přístup k automobilům a dopravě jako celku. Vstupné do muzea BMW činí 12 eur, snížená sazba je poloviční.

Doslova přes ulici se nachází další budova, která je tentokrát volně přístupná. Jedná se o unikátní stavbu BMW Welt, která získala mnoho architektonických ocenění. Kromě představení aktuální modelové palety BMW zaujme především technickou prezentací nebo například moderně vybaveným dětským koutkem. Nechybí ani značkový obchod s oblečením a příslušenstvím. Velmi příjemné posezení nabízí také moderní restaurace přinášející pokrmy z celého světa. Pod budovou BMW Welt je ideální zaparkovat automobil také při návštěvě muzea.

Datum zveřejnění: 10. 8. 2010
Zpět na seznam novinek