Volvo S60 – zcela nový vzhled a ještě větší bezpečnost

Na letošním autosalonu v Ženevě představila automobilka Volvo druhou generaci modelu S60 a o něco později k ní přibylo i praktičtější kombi V60. Doby, kdy automobily Volvo připomínaly hranaté krabice, jsou nenávratně pryč.

Zatím poslední modelová novinka je toho důkazem a nabízí líbivé a dynamické tvary. U Volva ale vědí, že není důležitý jen vzhled, a tak připravili pro nový model i jeden nový prvek aktivní bezpečnosti, kterým budou vozy vybavovány sériově. Jde o systém detekce chodců, který dokáže rozeznat člověka před vozem a v případě, že řidič nezareaguje včas, zahájit plné brzdění. Při rychlosti do 35 km/h má systém dokázat zcela zabránit střetu, při vyšších rychlostech dojde k maximálnímu možnému zpomalení vozu, a tím i ke snížení rizika úrazu či smrti chodce.

Nové Volvo S60 je nabízeno se čtveřicí motorů. Dva zážehové a dva vznětové agregáty poskytují výkony v rozmezí 120 až 224 kW. Motory pracují ve spojení se šestistupňovými manuálními nebo samočinnými převodovkami. Na přání je možné u vybraných modelů objednat také pohon všech kol. Ceny nové generace vozu Volvo S60 začínají na částce 820.000 Kč.

Datum zveřejnění: 10. 8. 2010
Zpět na seznam novinek