Nový Mercedes-Benz SL: postupné odhalování

Aktuální generace luxusních roadsterů Mercedes-Benz SL je na trhu již jedenáctým rokem, který pro ni bude také posledním. Příští rok totiž bude ve znamení zcela nové generace, jejíž pomalé odhalování začalo koncem listopadu, kdy stuttgartská automobilka zveřejnila první informace o inovacích v konstrukci nového SL.

Dvoumístný roadster bude poprvé vyroben téměř kompletně z hliníku, což by mělo zásadně přispět ke snížení hmotnosti o 140 kg v porovnání se současnou generací.

Součástí inovativní karoserie je systém FrontBass, který využívá volné prostory v hliníkových strukturách před prostorem pro nohy jako rezonanční prostory basových reproduktorů. Výsledkem jsou čisté a rázné basy dokonce i při jízdě se staženou střechou. Další novinkou je inteligentní systém ostřikovačů čelního okna. Čisticí kapalina putuje hlavními kanály přímo do stíračů, kde je rozváděna k drobným otvorům rozmístěným po obou stranách v celé délce stírací lišty, odkud proudí nejkratší možnou cestou na okno bezprostředně před stírač.

Datum zveřejnění: 14. 12. 2011
Zpět na seznam novinek