Od listopadu jsou zimní pneumatiky povinné

Další změna české legislativy zavádí od 1. listopadu 2011 pro vozidla kategorií M a N povinnost používat zimní pneumatiky za zákonem stanovených podmínek na všech druzích pozemních komunikací, nikoli tedy jen na vyznačených úsecích, jako tomu bylo doposud.

zimní pneumatiky

Povinnost používat zimní pneumatiky platí v období od 1. listopadu do 31. března, pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Zákon rovněž stanovuje, že u motorových vozidel s celkovou hmotností do 3500 kg jsou zimní pneumatiky povinné na všech kolech a hloubka jejich hlavních dezénových drážek nebo zářezů musí činit nejméně 4 mm. Povinnost se nevztahuje na případy nouzového dojetí s rezervní pneumatikou.

Společnost P CAR každoročně doporučuje svým zákazníkům důkladnou přípravu jejich osobního vozu na provoz v nejnáročnějším ročním období. Kromě přezutí na zimní pneumatiky nabízíme za výhodných podmínek také uskladnění pneumatik. Při výměně letních pneumatik za zimní v servisu P CAR dostanou naši zákazníci jako obvykle zdarma bonus v podobě zimní prohlídky a přípravy vozu na zimu. Servisní technik zkontroluje mimo jiné stav akumulátoru, chladicí kapaliny a celou řadu dalších vozidlových systémů.

Datum zveřejnění: 11. 10. 2011
Zpět na seznam novinek