Ženevu zaplaví vlna novinek

Brány 81. ženevského autosalonu budou pro veřejnost otevřeny ve dnech 3. až 13. března 2011. Ženeva sice není pro české automobilové nadšence zrovna blízko, ale dlouhá cesta na výstaviště Palexpo se letos určitě vyplatí, protože na návštěvníky čeká téměř 170 světových a evropských premiér, mezi nimiž nebudou chybět takové lahůdky, jako je nové supersportovní kupé Pagani Huyara nebo první Ferrari s pohonem všech kol a velkým zavazadlovým prostorem.

V sedmi halách Palexpa, jejichž výstavní plocha přesahuje 80 000 m2, představí svou nabídku 260 vystavovatelů z 31 zemí celého světa zastupujících více než 700 značek. Prim hrají samozřejmě velcí výrobci osobních automobilů, ale ženevský autosalon přitahuje každoročně pozornost také velkým počtem malých výrobců exkluzivních vozů, slavných karosářů a nejvýznamnějších tuningových firem.

Z nových vystavovatelů stojí za zmínku úpravci automobilů Kellener Sport, MTM a Novidem, karosárna Invader nebo výrobce automobilů GTA Motor. Po devíti letech se na scéně ukáže značka DeTomaso, zatímco korejská automobilka SsangYong se do Ženevy vrací po dvouleté odmlce. Speciální „Zelený pavilon“ je věnován novým koncepcím pohonu, technologiím a palivům budoucnosti.

Světové veřejnosti zde představí své vynálezy a produkty méně známé, ale o to dynamičtější společnosti, jako jsou Domtechnika, Niama-Reisser, iEV1, SynergEthic, EON SAS, INNOMOT, Greentech Energy, Cogitare Urbem, Dow Kokam a Meco World. Ostatně ochrana životního prostředí bude opět hlavním tématem autosalonu, neboť více než 40 novinek se bude moci pochlubit alternativními a ekologickými technologiemi.

Organizátoři očekávají během 11 výstavních dnů přibližně 700 000 návštěvníků, pro něž bude výstaviště otevřeno v pracovní dny od 10 do 20 h a o víkendech od 9 do 19 h. Denní vstupné je 16 CHF pro dospělé, 9 CHF pro děti od 6 do 16 let a 11 CHF za osobu pro skupiny více než 20 osob s doprovodem.

Datum zveřejnění: 1. 3. 2011
Zpět na seznam novinek