Mercedes-Benz „mluví“ česky

České zastoupení značky Mercedes-Benz oznámilo, že začalo zákazníkům dodávat své vozy s palubními informačními systémy v českém jazyce. Nové vozy Mercedes-Benz jsou vybaveny češtinou již z výrobního závodu, stejně jako je tomu u jiných jazyků, jimiž vozy s třícípou hvězdou komunikují.

Nejedná se tedy o dodatečné nahrávání češtiny, která je do výbavy vozů Mercedes-Benz zaváděna postupně s novými či modernizovanými modely. Zavedení českého jazyka do vozů Mercedes-Benz bylo náročným a zdlouhavým procesem, na kterém intenzivně pracovali jednak technici z mateřské společnosti Daimler AG ve Stuttgartu, ale i tým specialistů ze zastoupení značky Mercedes-Benz v České republice.

Oproti běžnému postupu a zvyklostem se českému týmu podařilo prosadit i jím vybraný „hlas“, který komunikuje s posádkou vozidla. V praxi to znamená, že multifunkční displej, displej systémů Comand/Audio20 a hlasový výstup navigace komunikují s posádkou v českém jazyce. Poprvé se mohli zákazníci Mercedesu setkat s češtinou v modernizovaných vozech GLK, které byly oficiálně uvedeny na trh koncem června.

Datum zveřejnění: 4. 9. 2012
Zpět na seznam novinek