Nový Range Rover: další revoluce

První Range Rover byl v roce 1970 bezesporu revoluční konstrukcí. A do značné míry to platí i pro zcela novou čtvrtou generaci těchto legendárních luxusních terénních vozů. Charakteristický design zůstává, ale pokroková celohliníková konstrukce karoserie snížila hmotnost vozidla o pozoruhodných 420 kilogramů. To je dramatická změna, která má pozitivní vliv na všechny aspekty konstrukce i provozní vlastnosti vozidla.

Stejně jako elegantní exteriér s čistými plochami a liniemi si zachovává charakter vozů Range Rover i nově navržený interiér čalouněný nejjemnějšími kůžemi a obložený nejkvalitnějším dřevem. Cestující na zadních sedadlech mají k dispozici o 118 mm více prostoru pro nohy a novinkou je nabídka dvou samostatných sedadel vzadu, které jsou zárukou nejvyšší úrovně luxusu. Cestování zpříjemňují také exkluzivní audiosystémy Meridian s prostorovým zvukem. Zavazadlový prostor je přístupný horizontálně dělenými dveřmi s elektricky ovládaným horním a spodním dílem. Nechybí samozřejmě ani kompletní paleta vyspělých elektronických podvozkových a asistenčních systémů.

Celohliníková samonosná karoserie je o 39 procent lehčí než ocelová karoserie dosavadní generace Range Roveru. Z hliníku jsou vyrobeny i přední a zadní nápravy se vzduchovým odpružením. Range Rover slibuje luxusní jízdní komfort a velmi dobré chování vozu v zatáčkách s přirozeným a intuitivním řízením. Další inovací je nová generace voliče jízdních režimů Land Rover Terrain Response 2, která analyzuje jízdní podmínky a automaticky zvolí nejvhodnější nastavení vozidla pro daný terén. Pod kapotou je prostor pro zážehové motory V8 a vznětové motory TDV6 a SDV8. Zcela nový Range Rover se vyrábí v novém moderním výrobním závodě v Solihullu. Zákazníci si mohou vozy objednávat od září, přičemž první vozy budou dodány začátkem roku 2013.

Datum zveřejnění: 4. 9. 2012
Zpět na seznam novinek