Škoda na 31. setkání GTI: dvě světové premiéry

Tradiční Setkání GTI na břehu jezera Wörthersee v rakouském Reifnitzu již několik let není určeno pouze pro fanoušky vozů Volkswagen, ale i pro příznivce ostatních koncernových značek, které připravují pro tuto akci stále velkolepější prezentace. Značka Škoda představila na letošním ročníku Setkání GTI mimo jiné hned dvě světové premiéry: koncepty Škoda Citigo Rally a Citigo DJ Car.

Studie malého soutěžního vozu navazuje na úspěšné soutěžní speciály týmu Škoda Motorsport, který se v Reifnitzu rovněž prezentoval vozem Fabia S2000 za přítomnosti jezdců Jana Kopeckého a Juho Hänninena. Citigo Rally vzbuzoval značný zájem nejen svým černobílým válečným zbarvením, ale i výrazným designem s masivními nárazníky, rozšířenými blatníky a prahy dveří, střešním spoilerem a rozměrným otvorem na přídi pro přívod vzduchu do motorového prostoru. Kovaná 18″ kola z lehké slitiny jsou obuta do širokých nízkoprofilových pneumatik. Zádi dominuje centrálně umístěná koncovka výfuku integrovaná do nárazníku s funkcí difuzoru. V ryze funkčním interiéru v závodním stylu jsou pro posádku připravena dvě skořepinová sedadla chráněná bezpečnostním prostorovým rámem z vysokopevnostních trubek.

Jak je z názvu Škoda Citigo DJ Car zřejmé, je úkolem této kreace zajišťovat nejen mobilitu své posádce, ale také ozvučení na společenských akcích, jako je například večerní párty, protože se v podstatě jedná o pojízdný mixážní pult. Zadní část třídveřového vozu se vyznačuje nečekanou variabilitou. Vozidlo je od úrovně střešního sloupku B směrem dozadu upraveno tak, aby bylo rozložitelné. Po odsunutí pravé a levé poloviny karoserie vzniká mobilní zázemí pro umělce. Z tohoto místa míchal u jezera Wörthersee celý večer hudbu populární DJ Tiesto, který bavil tisíce diváků prostřednictvím aparatury o výkonu téměř 100 000 W.

Datum zveřejnění: 4. 6. 2012
Zpět na seznam novinek