Tip na výlet: Grossglockner

Nejslavnější alpskou silnicí je bezpochyby Grossglockner Hochalpenstrasse, která vede přímo do srdce národního parku Hohe Tauern k nejvyšší hoře Rakouska, jíž je Grossglockner s nadmořskou výškou 3798 metrů.

Na trase dlouhé 48 kilometrů čeká motoristy 36 serpentinvýstup do výšky 2504 metrů nad mořem. Cestou se můžete kochat rozkvetlými horskými pastvinami, vonícími horskými lesy, mohutnými skálami a nejdelším ledovcem východních Alp (Pasterze).

Tato cesta, která je otevřená od začátku května do začátku listopadu od rána do večera (v létě od 5 do 21:30 h), má však také dlouhou tradici, protože historické nálezy dokládají, že lidé tudy přecházeli Alpy již v době 3500 let před naším letopočtem. Denní vjezd pro osobní vozy stojí 32 EUR, pro motocykly 22 EUR. Cena zahrnuje nejen jízdu po vysokoalpské silnici, ale také vstupné na 10 naučných stezek a informačních míst, 6 výstav a použití veškerých disponibilních parkovacích ploch. Se stejným vozidlem lze během kalendářního roku podniknout druhou jízdu za 9 EUR.

Datum zveřejnění: 9. 7. 2012
Zpět na seznam novinek