Mercedes-Benz Třídy S Coupé: klasický luxus

Od dubna mohou zákazníci objednávat nová luxusní kupé Mercedes-Benz Třídy S Coupé, která nahrazují dosavadní modelovou řadu CL. První vozy se u prodejců objeví v září.

Stejně jako v případě sedanů Třídy S se jedná o výkladní skříň technického know-how stuttgartské automobilky ve spojení s nadčasovou elegancí velkého dvoudveřového kupé, jehož adaptivní přední světlomety LED mohou být na přání ozdobeny 47 krystaly Swarovski na každé straně. Impozantní vůz je postaven na rozvoru 2945 mm a má vnější rozměry 5027 x 1899 x 1411 mm. Zvýrazněné podběhy vyplňují kola s průměrem ráfku 18 až 20 palců.

Světovou novinkou v automobilové výrobě je podvozkový systém Magic Body Control s funkcí naklánění v zatáčce. Jeho základem je v sedanech představený „vidoucí“ podvozek Magic Body Control, který snímá povrch vozovky a s předstihem upravuje charakteristiku odpružení. Rozšířená verze tohoto systému navíc dokáže naklánět vůz při průjezdu zatáčkou, podobně jako se v zatáčce naklání jezdec na motocyklu nebo lyžař. Stejně jako při jízdě klopenou zatáčkou tím klesá příčné zrychlení působící na cestující. Naklánění vozidla mají na starosti hydraulické válce systému Active Body Control, maximální úhel náklonu je 2,5°. Systém pracuje v rozpětí rychlostí od 30 do 180 km/h. Zatáčky rozpoznává pomocí stereokamery za čelním oknem a senzoru příčného zrychlení. Řidič si může funkci naklánění v zatáčce aktivovat tlačítkem ABC.

Největší kupé v nabídce značky s třícípou hvězdou bude uvedeno na trh se dvěma motory. S 500 Coupé má pod kapotou agregát V8 4,7 litru Biturbo s výkonem 335 kW (455 k) a maximálním točivým momentem 700 N.m. Ještě výkonnější je model S 63 AMG Coupé, jehož motor AMG V8 5,5 litru Biturbo je vyladěn na 430 kW (585 k) a 900 N.m. To postačuje ke zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy (S 500: 4,6 sekundy; vždy verze 4MATIC). Nejvyšší rychlost je v obou případech elektronicky omezena na 250 km/h.

Datum zveřejnění: 28. 5. 2014
Zpět na seznam novinek