Mercedes-Maybach třídy S: znovuzrození

Společnost Daimler AG po krátké odmlce znovu oživuje proslulou značku Maybach, která však nebude v nabídce figurovat samostatně, ale jako dílčí značka Mercedes-Maybach. Tento krok navazuje na nedávnou změnu označování sportovních modelů AMG, které se nově prodávají pod dílčí značkou Mercedes-AMG.

Vozy Mercedes-Maybach budou vyjádřením nejvyšší míry automobilového luxusu. Prvním modelem je Mercedes-Maybach třídy S, který vychází z „běžných“ modelů Mercedes-Benz třídy S. Mercedes-Maybach třídy S je však o dalších 207 mm delší než sedan třídy S s dlouhým rozvorem. Tato změna vnější délky (rozvor byl prodloužen o 200 mm) se plně promítla do nabídky prostoru pro cestující na zadních sedadlech, protože tato novinka je koncipována především pro cestování s řidičem.

Vrcholným modelem je Mercedes-Maybach S 600 poháněný šestilitrovým dvanáctiválcem s dvěma turbodmychadly, který poskytuje nejvyšší výkon 390 kW (530 k) a maximální točivý moment 830 N.m, zatímco V8 Biturbo pod kapotou modelu Mercedes-Maybach S 500 nabízí 335 kW (455 k) a 700 N.m. Osmiválec je spojen s novou devítistupňovou převodovkou 9G-TRONIC.

Datum zveřejnění: 15. 12. 2014
Zpět na seznam novinek