Porsche Cayman GT4: poprvé jako GT

Porsche rozšiřuje nabídku svých sportovních modelů GT. Cayman GT4 je kupé, které používá komponenty z typu 911 GT3. Výsledkem úprav je čas 7 minut a 40 sekund na Severní smyčce Nürburgringu.

Dvoumístné kupé je poháněno šestiválcovým motorem boxer se zdvihovým objemem 3,8 litru a nejvyšším výkonem 283 kW (385 k). Tato jednotka je odvozena od motoru z typu 911 Carrera S. Přenos hnací síly na zadní kola umožňuje šestistupňová mechanická převodovka s dynamickým uložením.

Podvozek je téměř kompletně sestaven z komponentů používaných u typu 911 GT3 a zahrnuje snížení světlé výšky o 30 mm a velkoryse dimenzovanou brzdovou soustavu. Cayman GT4 zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy a jeho nejvyšší rychlost je 295 km/h.

Speciální aerodynamické úpravy činí z této varianty prvního zástupce modelové řady Cayman, který se může pochlubit přítlakem na obou nápravách, což plně koresponduje se zaměřením tohoto vozu, jenž je koncipován především pro sportovní jízdu na závodním okruhu. První vozy se objeví u prodejců koncem března.

Datum zveřejnění: 2. 3. 2015
Zpět na seznam novinek